Otoklav ve Sterilizasyon nedir?

09-05-2023 12:49
Otoklav ve Sterilizasyon nedir?
   Sterilizasyon; obje ve nesne üzerindeki bütün zararlı veya zararsız tüm virüsler, bakteriler, mantarlar ve mikroorganizmalardan arındırılıp temizlenmesi işlemidir.  Arındırmak ve yok etmek için de dezenfekte etme özelliği olan maddelerden yararlanılmaktadır. Örneğin alkol, oksijenli su vb. Tam anlamıyla sterilizasyon sağlanması içinde çeşitli cihazlar ve aletlere ihtiyaç duyulmaktadır. Sterilizasyonda kullanılan en etkili cihazlardan biri ‘otoklav’dır.
   Otoklav : Yunanca ve Latince kelimelerin birleşiminden oluşmaktadır. Yunanca ‘auto’ (kendi kendine) ve Latince ‘clavis’ (anahtar) kelimelerinden türemiş olmakla beraber kendinden kilitli cihaz anlamına gelmektedir.
Buharlı Sterizatörlerin bir versiyonu olan buharlı düdüklü tencere, 1681’de bir fizikçi ve buhar motorunun mucitlerinden biri olan Denis Papin (1647-1712) tarafından icat edilmiştir.
Buharlı Sterilizatör(otoklav) ise 1879’da Charles Chamberland tarafından Mikrobiyoloji alanında kullanılmak üzere geliştirilmiştir.
Buharlı Sterilizatör su ile çalışan bir cihazdır. Buharlı Sterilizatör suyunun düşük mineral içerikli olması gerekmektedir; distile su, deiyonize su ya da reverse osmosis sistemi ile arıtılmış su kullanılabilir.
    Otoklav sektörünün öncülerinden olan Zealway; yirmi yılı aşkın çalışmaları ile yenilikçi, modern, kullanışlı ve teknolojik olarak ileri seviyede olan otoklavları ile çalışma alanlarınızda rahatlığın keyfini çıkarın.. Zealway marka birbirinden farklı model otoklavlar laboratuvarlarınızdaki en büyük yardımcınız olacak.
Zealway otoklavlar birçok özelliği ile kullanıcıların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılamaktadır. Zealway otoklavlar ile Zararlı organizmaları güvenli ve hızlı yok edin.

Zealway GF-DF Serisi otoklavlarda ; 29L/54L/88L/120L kapasite, Otomatik su besleme fonksiyonlu, Büyük LCD ekrana sahip, Soğutma fanlı, Tek tuşla açılan kapağı, 5 kademeli yetki yönetimi ve 316L malzeme seçeneği mevcuttur.

Zealway GF-DF Serisi OtoklavZealway GF-DF Serisi Otoklav

Zealway GF-DA serisi otoklavlarda ; 29L/54L/88L/120L kapasite, Büyük LCD ekrana sahip, Soğutma fanlı, Tek tuşla açılan kapağı, 5 kademeli yetki yönetimi ve 316L malzeme seçeneği mevcuttur.

Zealway GF-DA Serisi OtoklavZealway GF-DA Serisi Otoklav

Zealway GR-DAS serisi otoklavlarda ;  60L/85L/110L kapasite, Olası laboratuvar tehlikelerini önlemek için 0,2 Satorius PTFE filtre ile güçlendirilmiştir, Filtre aynı zamanda kendisini sterilize etmesi için haznesi vardır, 316L malzeme için , P3 laboratuvar seçeneği gerekliliğini karşılar.





Detaylı bilgi ve fiyat teklifleri için : info@labtedarik.com
Zealway
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.