pH Nedir? pH Metre Nedir? Rex pH Metre Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

14-04-2023 10:16
pH Nedir? pH Metre Nedir? Rex pH Metre Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

pH Nedir?

İçtiğimiz sudan kozmetik ve temizlik ürünlerinin içeriğine kadar sürekli dile getirilen pH tam olarak nedir biliyor musunuz? Günlük hayatımızın içinde, hayati sıvı olarak tükettiğimiz suyun pH değerinin ne kadar önemli olduğunu aramızda duymayan yoktur. Sabun, şampuan gibi kozmetik ürünlerin pH seviyesini belirten ibareler ambalajlarda bulunmaktadır vepH metre ölçümlerinin önemli olduğu diğer alanlardan bazıları ise; gıda, atık madde, tarım, hayvancılık, biyoteknoloji, yüzme havuzları vb..

Bir maddenin asit veya alkali değerini anlamak için kullandığımız ölçüye pH (potansiyel hidrojen) denir. Maddenin içindeki asit nitelikli hidrojen iyonlarının yoğunluğuna göre ölçüm yapılır. pH cetveli 0 – 14 arasındadır. 0 aşırı asit, 14 de aşırı alkali demektir. 7 pH derecesi ise ne asit ne alkali yani maddenin nötr olduğunu göstermektedir.

Rex pH Metre Blog

pH Metre Nedir?

pH metre, sıvıların asitlik veya bazlık seviyesini ölçmek için kullanılan bir laboratuvar cihazıdır. Bu cihaz, pH seviyesi ölçümünde kullanılan elektrot adı verilen bir sensöre sahiptir. pH metre, birçok farklı endüstride, özellikle gıda, ilaç, kozmetik, kimya ve çevre sektörlerinde kullanılmaktadır. pH metreler, sıvının pH değerini doğru ve hassas bir şekilde ölçmek için tasarlanmıştır. Bu cihazlar, sıvı örnekleri içindeki hidrojen iyonlarını (H+) ölçerek pH değerini belirlerler. pH metreler, pH ölçümü yaparken kalibrasyon gerektirirler. Bu işlem, pH elektrodunun doğru ölçümler yapabilmesi için pH 7.0 ve pH 4.0 veya 10.0 çözeltilerinde kalibre edilmesini içerir. Bu noktada kusursuz ölçümler sağlamak için Rex marka pH metreler ön plana çıkmaktadır.

pH Metre Kullanım Alanları

   pH metrelerin birçok farklı uygulama alanı vardır. Gıda endüstrisinde, örneğin süt, peynir, bira, şarap ve konserve gıda üretiminde kullanılırlar. İlaç endüstrisinde, ilaç üretiminde ve kalite kontrolünde kullanılırlar. Kozmetik endüstrisinde, saç boyası, şampuan ve cilt bakım ürünlerinde kullanılırlar. Kimya endüstrisinde, kimyasal üretim, su arıtma ve su analizi gibi birçok farklı uygulama alanı vardır. pH metreler, çevre endüstrisinde de kullanılır, örneğin toprak, su ve hava kalitesinin ölçümü için kullanılırlar.
   pH metrelerin avantajları arasında, doğruluk, hassasiyet ve kolay kullanım sayılabilir. Bu cihazlar, sıvı örnekleri içindeki pH seviyesini doğru bir şekilde ölçerler ve sonuçları dijital olarak gösterirler. Ayrıca, pH metrelerin kullanımı kolaydır ve birçok farklı sıvı örneği için uygun elektrotlar mevcuttur.

 pH Metre Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  pH metre seçerken kullanım alanı, ölçülecek madde ve ortamın durumu önemli etkenlerdir. Bu nedenle seçiminizi doğru yapmak, ölçümün doğruluğunu sağlamak ve cihazın kullanım ömrünü arttırmak için çok önemlidir. Labtedarik.com olarak, ihtiyacınıza göre en  doğru pH metreler önerebilmekteyiz. pH metre özellikleri ele alındığında kalem tipi pH metreler, çanta çanta tipi pH metreler, masaüstü pH metreler  ürünlerimizin ana başlıklarını oluşturmaktadır. İleri teknoloji ile üretilmiş olan ürünlerden çok çeşitli marka ve modellerden en uygun olanı seçebilmeniz için bizimle iletişime geçmelisiniz.. 

 Kusursuz ölçümler için bizlerin önerisi Rex marka pH metreleri incelemenizi tavsiye ederiz. Örnek modellerimiz:

·          Rex PH210E Portatif pH Metre : Rex PH210E pH Metre LCD ekrana sahiptir ve taşınabilir portatif pH metre modeli olduğu için her yerde ölçümlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Çoklu okuma özelliği sayesinde otomatik okuma ve sürekli okumaya izin vermektedir. Çoklu okuma özelliği sayesinde otomatik okuma ve sürekli okumaya izin vermektedir. Rex PH210E Portatif pH Metre IP65’E göre su geçirmez özelliğine sahiptir. Otomatik kapanma özelliği sayesinde pilin kullanım ömrünü etkili bir şekilde uzatır ve dış saha ölçümlerinizi kolaylıkla gerçekleştirmenize olanak tanır.
              pH Ölçüm Aralığı         -2.00 ile 18.00 pH
              Sıcaklık Ölçüm Aralığı -   5 ile 110 ºC, 23 ile 230 ºF
REX PH500T Masaüstü pH Metre:
·    REX PH500T Masaüstü pH Metre : Rex PH500T Renkli Yüksek kontrastlı LCD dokunmatik ekrana sahiptir, masaüstü pH metre modelimiz laboratuvarlarınızda çalışmalarınızı kolaylıkla yapmanıza yardımcı olacak. Rex PH500T masaüstü pH metre ; Akıllı işletim sistemi, kullanıcı yönetimi, kalibrasyon yönetimi, yöntem yönetimi, veri yönetimi vb. dahil olmak üzere özellikler sağlar. Çoklu okuma özelliği sayesinde otomatik okuma, zamanlı okuma ve sürekli okuma sağlar. Rex PH500T pH metre IP54’e göre su geçirmez özelliğe sahiptir.
   pH Ölçüm Aralığı         -2.000 ile 20.000 pH
   Sıcaklık Ölçüm Aralığı  -10 ile 135 ºC, 14 ile 275 ºF




Detaylı bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz..
Mail: info@labtedarik.com

LABTEDARİK.COM REX TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜDÜR.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.