Viskozimetre nedir?

14-04-2023 15:34
Viskozimetre nedir?

Viskozimetre nedir?

    Viskozimetre ;  sıvıların akışkanlığını ve viskozitesini ölçen cihazlardır. Viskozite, bir akışkanın iç sürtünmesinden kaynaklanır ve bir sıvının akışa veya kesme gerilimine karşı direnci olarak tanımlanmaktadır.

Viskozimetre uygulamaları, kullanılan sektörler ve çeşitleri:  
Viskozimetreler, yağ, asfalt, plastik, mum, boyalar, kaplamalar ve yapıştırıcılar kimya endüstrilerinde geniş ve çeşitli uygulamalara sahiptirler. Ek olarak yiyecek ve içeceklerde ve kozmetik, şampuan ve diş macunu gibi kişisel bakım ürünlerinde de kullanılırlar.

Viskoziteyi Ölçmek Neden Önemlidir?
Viskoziteyi ölçmek, kalite kontrol ve parti tutarlılığının ayrılmaz bir parçasıdır. Viskoziteyi ölçmek de önemlidir çünkü tüm sıvılar aynı şekilde davranmaz. Laboratuvarlarınız için en doğru olanı yapın. SNB-1T Dijital Viskozimetre (Touch Screen) ile ölçümlerinizi kolay ve kusursuz bir şekilde tamamlayın..

 Analog Viskozimetre: 
Rotasyonel (Kinematik) prensipte ölçüm yapar. Bu prensip akışkanın kayma hareketine karşı gösterdiği direncin belirlenmesine dayanır. Analog viskozimetrelerin kurumu ve kullanış açısından çok pratiktir. Çeşitli spindle tipleri bulunur. Üzerinde analog gösterge bulunmaktadır.

 NDJ 1 Analog Viskozimetre
NDJ 1 Analog Viskozimetre; mineral yağları, yağlama yağları, yapıştırıcılar, boyalar, baskı mürekkepleri, ilaçlar, bağlayıcılar ve plastik esaslı sıvılar ile benzeri diğer akışkanlarda viskozite ölçümlerini yapmak için kullanılır.

·         Viskozimetre cihazı 4 rotor ile sunulur

·         Kullanıcı Dostu Kontrol Paneli

·         Kompakt ve Ergonomik Tasarım

·         Analog Gösterge

·         Analog Viskozimetre 10-100,000 mPa.s

·         Endüstriyel Yağdan Gıda Ürünlerine Kadar Geniş Analiz Yelpazesi - Viskozite Ölçer

·         Paslanmaz Çelik Rotor Koruyucusu

 Dijital Viskozimetre: Dijital ekrana sahiptir ve özelleştirilebilirler. Kullanım olarak ergonomiktir. Özelleştirme özelliği ile çeşitli ölçüm verilerine ulaşmak mümkündür.

SNB-1T Dijital Viskozimetre (Touch Screen)

     SNB-1T Dijital Vİskozimetre ;  numunenin viskozitesini ve diğer verilerini hızlı ve doğru bir şekilde elde edilmesini sağlamak için 30 grup test programı ile donatılmıştır.
SNB-1T Dijital Viskozimetrelerin ekranı zengin içerik göstermektedir: viskoziteye ve sıcaklığa ek olarak, dönüş hızı, döneme gerilimi, tam aralık değeri yüzdesinin ölçülen değeri (grafik), taşma alarmı, otomatik tarama, maksimum ölçüm aralığı kombinasyonu altında rotor hızı, tarih, zaman, vb. SNB-1T Dijital Viskozimetre Yüksek sıcaklık ve erime altında sıvı ve sıvının viskozitesini ölçmek için yaygın olarak kullanılır. Boya, kaplama, kozmetik, baskı mürekkebi, kağıt hamuru, gıda, yağ, lateks, nişasta, solvent bazlı yapıştırıcılar, biyokimyasal ürünler vb. 
     En çok satan viskozimetre modelimiz olan SNB-1T Dijital Viskozimetre (Touch Screen) şık tasarımı ve ergonomik yapısıyla laboratuvarlarınıza renk katacak aynı zamanda kullanışlı olmasıyla memnuniyet duyacaksınız.. Acele edin ve son teknoloji ürünü olan SNB-1T Dijital Viskozimetre ile tanışın.

Tüm diğer viskozimetre modelleri ve tüm laboratuvar ihtiyaçlarınız Labtedarik.com’da.
Detaylı bilgi için: info@labtedarik.com


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.